POGUMNO STOPI PRED KAMERO

[progressally_media media_id=”2″]

[progressally_objectives]

[progressally_progress_bar]

ŠTEVILKA 10

Kaj se boš naučila?

Kako zbrati pogum in stopiti pred kamero

Izkušenja voditeljica, ki na sproščen in zabaven način predaja informacije in voditeljstvo predstavlja kot eno bolj preprostih del? Niti najmanj preprosto ni, ko se moraš pred kamero izpostaviti pred celo Slovenijo in v živo govoriti v oddaji, ampak Nuša Lesar s teboj podeli vse njene izkušnje in nasvete, ki ti bodo pomagali, da boš tudi ti delovala tako sproščena in počasi vzljubila kamero. Veš, da je tudi Nuša zmrznila na začetku? Veš, da je imela želodčne težave že samo ob misli, da bi se morala izpostaviti in posneti? Verjemi, če se je ona naučila in popolnoma sprostila, potem se lahko tudi ti. S teboj deli vse informacije, ki ti bodo pomagale, da preprosto pritisneš gumb “snemaj” in pričneš. Naj tvoji sledilci spoznajo tebe in tvojo zgodbo. Čas je, da se izpostaviš in poneseš svoj brand na višji nivo.

Tehnike sproščanja in govorne vaje

Nuša s teboj podeli njene trike in vaje, ki jih izvaja pred vsako oddajo in vsakim nastopom – kako se znebiš piskajočega glasu, kako z mimiko, tonom in besedami pritegniti gledalce? Vse informacije podeli s teboj, da ti bo lažje pričeti s snemanjem in se boš opogumila stopiti pred kamero, opremljena z znanji, ki ti jih preda voditeljica z več kot 12 letnimi izkušnjami. Nauči se tehnik sproščanja in hitrih ter enostavnih govornih vaj, ki ti bodo pomagale pri snemanju, da boš predstavila sebe in svoj brand. Spoznala boš različne tehnike – od obrazne joge, razgibavanja ust, ponavljanja besed, samoglasnikov, jezičnikov in vseh ostalih vaj, ki ti bodo pomagale, da boš pred kamero delovala še bolj sproščena in samozavestna.

Strahovi in negativni komentarji

Spoznala boš tudi načine, kako se soočiti z negativnimi komentarji na spletu, obrekovanjem neznanih ljudi in nasploh strahovi kaj si bo kdo mislil in kako lahko obvladaš mnenja drugih, da ne vplivajo na tvojo samopodobo. Ko boš stopila iz cone udobja in pričela s snemanjem, da bo za tvojo zgodbo izvedelo kar največ posameznikov in predvsem, da se približaš svoji ciljni skupini – takrat boš opremljena tudi z nasveti kako in na kakšen način se soočiti s komentarji drugih.

BOSSY MASTERCLASS

“Čas je, da pritisneš gumb record”

Bossy se tudi ti bojiš izpostaviti in stopiti pred kamero ter čakaš na pravi trenutek, da boš pripravljena? Naj ti poveva, da pravega trenutka ni, lahko pa se pripraviš in preprosto začneš. 

Zato sva v Bossy-ja zate pripeljali strokovnjakinjo na tem področju, ki že 12 let nastopa pred kamero, razume tvoj strah in je tudi sama bila enkrat na točki, kjer si sama danes. Učila se boš od Nuše Lesar, ki pravi, da smo vse ustvarjene za pred kamero, le nekaj vaj in tehnik je potrebnih ter kanček poguma. 

Spoznala boš kako premagati strah, Nuša bo s tabo podelila tudi osebne zgodbe in izkušnje, tehnike, ki ti bodo pomagale pri mimiki in glasu, da boš kar najbolje sproščena pred kamero. Popelja te bo skozi dihalne tehnike in obrazne vaje. Na koncu pa bo s teboj podelila tudi načine kako se soočiti z negativnimi komentarji in obrekovanjem. Na koncu masterclassa boš pripravljena, da samozavestno stopiš pred kamero in se izpostaviš. 

Nina in Tjaša

STROKOVNJAKINJA MESECA

Nuša Lesar

Kaj vsebuje Masterclass “Pogumno stopi pred kamero”

  • Bossy Coach pdf. delovni zvezek z vajami
  • Video 1  – kako zbrati pogum in stopiti pred kamero
  • Video 2 – tehnike sproščanja in govorne vaje
  • Video 3 – strahovi in negativni komentarji

Kaj te še čaka v tem mesecu:

  • LIVE odgovarjanje na vprašanja z Nušo Lesar

Navodila

  • Dovoli si in preizkusi nov način učenja in se znebi vseh “kaj če”, vseh dvomov in daj priložnost rasti ter razvoju.
  • Udobno se namesti, pripravi si skodelico najljubše kave ali čaja, vzemi slušalke ali pa najdi miren kotiček in si poglej prvi video.
  • Prenesi in natisni delovni zvezek – naj ti osebni Bossy Coach pomaga pri razumevanju video vsebine. Ne dovoli si, da natisnjen obleži na mizi, ampak ga izpolni in se temeljito poglobi v napisane vaje, ki ti bodo pomagale pri oblikovanju trdnih temeljev tvoje podjetniške poti

Nuša Lesar je manekenka in televizijska voditeljica, ki je svojo kariero začela kot novinarka in moderatorka na radiu, danes pa jo lahko spremljamo v informativni oddaji Svet na Kanalu A, ki jo vodi od leta 2009. V tem času je odvodila na stotine oddaj v živo, stala na odru pred občinstvom, se javljala iz terena in opravila številne intervjuje z gosti.

Spremljali smo jo lahko tudi v oddaji Zvezde plešejo. Med drugim je bila nominirana za Strokovni viktor za najbolj obetavno medijsko osebnost. O sebi pove, da rada kuha in še raje kaj dobrega poje, na prvo mesto postavlja svoj notranji mir in zadovoljstvo in se zaveda kako pomembna je skrb zase.

@nusa_lesar

Video vsebine

BONUS