STRATEŠKO FACEBOOK OGLAŠEVANJE

[progressally_media media_id=”1″]

[progressally_objectives]

[progressally_progress_bar]

ŠTEVILKA 8

Kaj se boš naučila?

Kdaj in kako začeti z oglaševanjem

Naučila se boš postaviti svoj prvi Facebook oglas ali že obstoječe oglase optimizirati ter se seznanila s petimi koraki, ki te bodo vodili od namena oglaševanja, definiranja cilja, vsebine ter tvojega budgeta in jih moraš upoštevati pri vsaki oglaševalski kampanji. Spoznala boš tudi ključ do uspeha, kako pomembno je spremljanje rezultatov.

Boostanje, predstavitev business manager platforme in spoznavanje s Facebook pixlom

Spoznala boš platformo business manager, ki ti omogoča upravljanje oglasov ter tvojega oglaševalskega računa. Seznanila se boš z vsemi funkcijami, ki jih omogoča, da boš kar najlažje postavila svojo prvo kampanjo. Naučila zakaj in kako se uporablja pixel ter kako ga naložiti na stran.

Cilji kampanje, definiranje občinstva in umestitev oglasov

Naučila se boš o različnih oblikah kampanje in katero izbrati za tvoj končni cilj, ki ga želiš doseči z oglasi. V sedmem videu boš spoznala kako oblikovati različna občinstva glede na interesne skupine, da boš kar najbolje ciljala svojo idealno stranko. Seznanila se boš tudi z retargetingom in kako ustvariti lookalike občinstvo ter kam svoj oglas najbolje umestiti na različnih platformah.

Nalaganje in analiza oglasov

V zadnjih dveh videih boš spoznala korake za nalaganje oglasov. Monika te popelje skozi tri stopnje oglasa in kako uspešno analizirati svojo kampanjo ter kako uspešno optimizirati kampanjo.

BOSSY MASTERCLASS

“S pravo vsebino nagovori svojo idealno stranko”

Hej Bossy,

Ta mesec prihaja težko pričakovani Class o Facebook oglaševanju. Seveda sva tudi tokrat iskali najboljšo strokovnakinjo, ki te bo popeljala v svet Facebook oglaševanja. Zate sva v Bossy-ja pripeljali Moniko, mojstrico marketinga, ki ti bo na razumljiv in enostaven način približala Facebook in Instagram oglase.

Ne glede na to ali si Facebook oglase že ustvarjala ali pa se boš z njimi srečala prvič, ti bodo znanja tega classa dala vpogled v Business manager profil, kako in kdaj se lotiti oglaševanja, kaj je Pixel in kako ga nastaviti. Naučila se boš kako v petih korakih postaviti oglas, razliko med boostanjem in oglaševanjem in svoje rezultate uspešno analizirala.

Komaj čakava, da pričneš z vsemi vsebinami, ki jih je zate pripravila Monika Horvat in se veseliva tvojih prvih ali nadgrajenih oglasov.

Nina in Tjaša

STROKOVNJAK MESECA

Monika Horvat - Mojster marketinga

Kaj vsebuje Masterclass “Strateško Facebook oglaševanje”

 • Bossy Coach pdf. delovni zvezek z vajami
 • Video 1  – Kdaj začeti z oglaševanjem
 • Video 2 – Kako začeti z oglaševanjem
 • Video 3 – Boostanje
 • Video 4 – Business manager
 • Video 5 – Pixel
 • Video 6 – Cilji kampanje
 • Video 7 – Občinstvo
 • Video 8 – Umestitev
 • Video 9 – Nalaganje oglasov
 • Video 10 – Analiza oglasov

Kaj te še čaka v tem mesecu:

 • Skupno postavljanje ciljev
 • FB live odgovarjanje na vprašanja

Navodila

 • Dovoli si in preizkusi nov način učenja in se znebi vseh “kaj če”, vseh dvomov in daj priložnost rasti ter razvoju.
 • Udobno se namesti, pripravi si skodelico najljubše kave ali čaja, vzemi slušalke ali pa najdi miren kotiček in si poglej prvi video.
 • Prenesi in natisni delovni zvezek – naj ti osebni Bossy Coach pomaga pri razumevanju video vsebine. Ne dovoli si, da natisnjen obleži na mizi, ampak ga izpolni in se temeljito poglobi v napisane vaje, ki ti bodo pomagale pri oblikovanju trdnih temeljev tvoje podjetniške poti

Monika Horvat, mojstrica digitalnega marketinga, še posebej Facebook oglaševanja, ki že več kot 3 leta z lastno agencijo za digitalni marketing sodeluje s številnimi slovenskimi podjetji in posamezniki na področju vodenja socialnih omrežij, Facebook & Instagram oglaševanja, e-mail marketinga in brandinga.

Video vsebine

BONUS

Bossy, preglej vsebine in vsrkaj vsa nova znanja o Facebook in Instagram oglaševanju ter ne pozabi do konca meseca izkoristi BONUS-a, ki ga je zate pripravila Monika.

Da bo Facebook oglaševanje zate še bolj učinkovito je zate pripravila kalkulator, da si izračunaš koliko oglaševalskega budgeta potrebuješ.

Nora priložnost zate – kalkulator si lahko naložiš do konca aprila 2021